Zase jiný pstruh...
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Příloha | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.
-
Pstruhy očistíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Pak utřeme, osolíme, okořeníme.
Na másle orestujeme z každé strany 3 minuty.
-
Položíme do zapékací misky na lůžko ze špenátu.
Dáme péct na půl hodiny na 200°C.
-
Podáváme se salátem.
Makronutrienty
12%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 577 kJ | 4 252 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 1 016 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,61 g
0,697 g |
19,3 g
5,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,261 SVJ | 1,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
3,47 g |
76 g
25,6 g |
Bílkoviny | 9,66 g | 71,1 g |
Sůl | 0,863 g | 6,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů