PSTRUH PO BABÁCKU

Oli

Je to jednoduchá, zdravá a voňavá příprava pstruha.

PSTRUH PO BABÁCKU

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
pstruh 2 kusy
sůl 4 lžíce
kmín drcený 2 lžičky
máslo čerstvé 2 lžičky
vepřové sádlo 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžička
voda vlažná 1 lžíce
česnek stroužky 2 kusy
petrželka, petrželová nať 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Očištěné pstruhy si nařízneme několika řezy, hojně nasolíme i zevnitř a necháme 2 hodiny odležet.

  2. Poté pečlivě omyjeme sůl, okmínujeme ze všech stran a do bříška vložíme kousek másla. Orestujeme na sádle ze všech stran a dáme do trouby. Pečeme na 180°C /15 minut.

  3. Mezitím si do kastrůlku dáme trochu vody, máslo a nakrájený česnek. Přidáme nasekanou petržel a touto voňavou směsí přelijeme hotové pstruhy.

  4. Podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů