PSTRUH PO BABÁCKU
Je to jednoduchá, zdravá a voňavá příprava pstruha.
- 2h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pstruh | 2 kusy |
sůl | 4 lžíce |
kmín drcený | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžička |
voda vlažná | 1 lžíce |
česnek stroužky | 2 kusy |
petrželka, petrželová nať | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Očištěné pstruhy si nařízneme několika řezy, hojně nasolíme i zevnitř a necháme 2 hodiny odležet.
-
Poté pečlivě omyjeme sůl, okmínujeme ze všech stran a do bříška vložíme kousek másla. Orestujeme na sádle ze všech stran a dáme do trouby. Pečeme na 180°C /15 minut.
-
Mezitím si do kastrůlku dáme trochu vody, máslo a nakrájený česnek. Přidáme nasekanou petržel a touto voňavou směsí přelijeme hotové pstruhy.
-
Podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů