Ryby k obědu jsou vždy skvělá volba. Když talíř doplníme low carb (LC) přílohou, čerstvou zeleninou a zdravými tuky, naše tělo i mysl nám budou vděčné:).
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
6 kusů |
6 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Na ghí si dáme osolené a okořeněné porce pstruha lososovitého. Orestujeme z obou stran.
Mezitím si na pařáčku podusíme osolené růžičky brokolice - na skus.
-
Servírujeme s čestvou zeleninou a lžící domící majonézy. Tu vyrobíme z 200 ml panenského oleje, 1 vajíčka, soli a citron. šťávy.
Makronutrienty
17%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 400 kJ | 1 113 kJ |
Kalorická hodnota | 95,6 kcal | 266 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,99 g
0,703 g |
8,32 g
1,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,299 SVJ | 0,832 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,69 g
1,38 g |
15,8 g
3,83 g |
Bílkoviny | 9,08 g | 25,3 g |
Sůl | 0,274 g | 0,761 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů