Pstruh (lososovitý) na pánvi s pečenou zeleninou
Rychlý zdravý oběd nebo večeře. Dbejte na kvalitu ryb, které i zásadně ovlivní jejich chuť :) Místo lososovitého pstruha můžete použít pstruha, lososa nebo jinou oblíbenou rybu.
- 29m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
pstruh lososovitý filet | 200 g |
brambory pozdní | 70 g |
cuketa | 100 g |
batáty, sladké brambory | 70 g |
olivový olej | 8 ml |
máslo čerstvé | 5 g |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky | 3 g |
Postup přípravy
-
Do trouby dáme na 200° péct brambory (můžeme použít pouze ty nebo nakombinovat s batáty jako je to zde v receptu). Místo batátů lze také použít mrkev. Po 15 min přidáme cuketu a pečeme ještě zhruba 10 minut. Filet z pstruha nebo jiné ryby osolíme, osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Servírujeme :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů