V pozadí (na fotce už není vidět) růžové Cabernet rosé a ledový salát se zakysanou smetanou :-))
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Salát | |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut.
Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu :-).
-
Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.
-
Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme patrželkou a zdravě poobědváme :-).
Makronutrienty
56%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 836 kJ | 1 742 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,1 g
1,06 g |
50,2 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,41 SVJ | 5,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,41 g
1,11 g |
15,4 g
2,3 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 23,9 g |
Sůl | 0,488 g | 1,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů