Pšeničné tortilly
Tortilly mají jako příloha velmi široké využití. Můžete si je jako běžné pečivo jen tak namazat pomazánkou, naplnit je zeleninovou směsí a jsou skvělé k hummusu nebo indickým jídlům. Jednou zkusíte udělat domácí tortilly a už nikdy nebudete chtít ty gumové z obchodu. Navíc není vůbec těžké je připravit.
- 20m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
sůl | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
voda | 0,75 hrnku |
olivový olej | 0,75 hrnku |
Postup přípravy
-
Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu a olej a důkladně promícháme vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. Postupně zamícháme zbytek mouky a případně přilijeme trochu vody, kdyby bylo těsto moc hutné.
-
Těsto rozdělíme na 12 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.
-
Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). To, že máme tortillu otočit, poznáme podle toho, že se tortilla začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů