Něco ze zvěřiny, pro zpestření jídelníčku.
- 4h:15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
z divoké kachny bez kůže 300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
1 snítka |
1 snítka |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1 – 1,5 cm tekutiny. Hrnec zapneme na L a vaříme, dokud není maso měkké. Čas se bude lišit, podle stáří ptáka. Já jsem pomalila cca 4 hodiny.
-
Maso vyndáme, uchováme v teple a doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme, ale nemusíme přecedit.
-
Servírujeme s bulgurem.
Makronutrienty
9%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 344 kJ | 2 141 kJ |
Kalorická hodnota | 321 kcal | 512 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,92 g
0,01 g |
6,24 g
0,016 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,392 SVJ | 0,624 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,4 g
8,6 g |
45,2 g
13,7 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 21,6 g |
Sůl | 0,703 g | 1,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů