Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Něco ze zvěřiny, pro zpestření jídelníčku.
- 4h:15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 300 g |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
jalovec, jalovčinky | 5 kusů |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
rozmarýn | 1 snítka |
sůl | 2 špetky |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1 – 1,5 cm tekutiny. Hrnec zapneme na L a vaříme, dokud není maso měkké. Čas se bude lišit, podle stáří ptáka. Já jsem pomalila cca 4 hodiny.
-
Maso vyndáme, uchováme v teple a doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme, ale nemusíme přecedit.
-
Servírujeme s bulgurem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů