Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

Něco ze zvěřiny, pro zpestření jídelníčku.

Postup přípravy

  1. Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1 – 1,5 cm tekutiny. Hrnec zapneme na L a vaříme, dokud není maso měkké. Čas se bude lišit, podle stáří ptáka. Já jsem pomalila cca 4 hodiny.

  2. Maso vyndáme, uchováme v teple a doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme, ale nemusíme přecedit.

  3. Servírujeme s bulgurem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte