Proteinový marcipán
- 1h
- 16 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka kokosová | 100 g |
prášek proteinový, vanilka | 60 g |
kokosový olej | 65 ml |
voda | 100 ml |
mandlové aroma, tresť | 0,25 lžičky |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 10 g |
Postup přípravy
-
V hrnci si smícháme vodu, kokosový olej a sladidlo a směs uvedeme k varu. Jakmile smě začne vřít, ztlumíme plamen na minimum a vaříme ještě 2-3 minuty.
-
Hrnec odstavíme z plotny a necháme mírně vychladnout.
-
Do zchladlé směsi si dřevěnou vařečkou přimícháme kokosovou mouku a protein.
-
Ze směsi tvarujeme libovolné tvary nebo obarvujeme potravinářským barvivem dle libosti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů