Proteinový marcipán

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Proteinový marcipán

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
mouka kokosová 100 g
prášek proteinový, vanilka 60 g
kokosový olej 65 ml
voda 100 ml
mandlové aroma, tresť 0,25 lžičky
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g

Postup přípravy

  1. V hrnci si smícháme vodu, kokosový olej a sladidlo a směs uvedeme k varu. Jakmile smě začne vřít, ztlumíme plamen na minimum a vaříme ještě 2-3 minuty.

  2. Hrnec odstavíme z plotny a necháme mírně vychladnout.

  3. Do zchladlé směsi si dřevěnou vařečkou přimícháme kokosovou mouku a protein.

  4. Ze směsi tvarujeme libovolné tvary nebo obarvujeme potravinářským barvivem dle libosti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů