- 15m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g |
20 g |
60 g |
60 g |
Postup přípravy
-
V misce vyšleháme vejce s olejem. Přidáme ½ šálku proteinu, skořici a sladidlo. Vše řádně promícháme. Získáme lepivé těsto, které necháte 15 minut odstát.
Přisypeme zbylou ¼ šálku proteinu a gumovou stěrkou vmícháme, tak aby zůstal ještě nějaký protein stranou.
-
Těsto i s proteinem přendejte na pracovní desku a hnětejte těsto dokud nevznikne hladké nelepivé, a sice tuhé těsto. V případě potřeby přisypávejte protein.
Těsto si rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenkou placku, kterou nakrájíme rádýlkem na pravidelné čtverečky.
-
Čtverečky přendáme na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně od sebe, aby se při pečení neslepily. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na 3 minuty na spodní část trouby. Poté promícháme a vložíme do horní části trouby na další 2 minuty.
Makronutrienty
13%
80%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 235 kJ | 165 kJ |
Kalorická hodnota | 295 kcal | 39,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10 g
0,091 g |
1,34 g
0,012 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1 SVJ | 0,134 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,58 g
2,05 g |
0,743 g
0,273 g |
Bílkoviny | 62,4 g | 8,31 g |
Sůl | 2,18 g | 0,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů