PRO LEMRY A NEKUCHAŘE - BANÁNOVÁ ZMRZKA
Tak se se mnou alespoň poradujte z téhle geniálně jednoduché dobroty, kterou máte během tří minut hotovou. A i když se budete hodně snažit, nejde to moc zkazit..
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
- Mražení a chlazení
- Párty pro děti
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
banány | 3 kusy |
arašídové máslo, krém | 50 g |
maliny | 100 g |
Postup přípravy
-
Prostě vezmete banány, oloupete, drsňáci ani to ne, nakrájíte na kousky, dáte do mrazáku na hoďku až dvě, proženete mixérem a máte zmrzku jako cumel. Pro méně cumlovatou použijte méně zralé banány, čím zralejší, tím sladší. Můžete si jí mixnout jednodruhovou, můžete ale samozřejmě libovolně doplňovat a obměňovat. Vyprázdněte do ní vanilkový lusk, přimíchejte pár lžic arašídového másla (strašná dobrota, mimochodem), přidejte čerstvé ovoce, sypněte opraženými ořechy, variací je nespočet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů