Přirozeně bezlepková čokoládová roláda s čokoládovým krémem

Veronika's cuisine

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda s čokoládovým krémem

Bydlím na vesnici a tak v potravinách žádné čerstvé ovoce neseženu, tak mě napadlo udělat něco čokoládového. Zvítězila tahle čokoládová bomba:

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Do sněhu postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté kakao smíchané se sodou.Upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia cca 5 minut.

  2. Po upečení doporučuji korpus ihned srolovat do rolády aby držela tvar.

  3. Smetanu přivedeme k varu, do ní vložíme nalámanou čokoládu. Zamícháme a necháme pořádně vychladnout. Poté vyšleháme a natřeme na roládu.Tip: Můžeme si nechat trochu nevyšlehaného krému a polijeme s nim hotovou roládu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte