PŘÍRODNÍ KUŘECÍ PLÁTEK A ZAPEČENÉ BRAMBORY S CELEREM A NIVOU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

PŘÍRODNÍ KUŘECÍ PLÁTEK A ZAPEČENÉ BRAMBORY S CELEREM A NIVOU

Dnešní oběd v duchu nezvyklé kombinace surovin, leč ,věřte-nevěřte, naprosto mňamózní záležitost...

Postup přípravy

  1. Příloha: cca 1,5kg brambor (oloupat a nakrájet na 3mm silná kolečka), 1 středně velká bulva celeru (oloupat a nahrubo nastrouhat, 1 velké chuťově výraznější jablko (oloupat a nahrubo nastrouhat), 200g Nivy (nahrubo nastrouhat), 300ml smetany ke šlehání, sůl, mletý černý pepř, sušený tymián, máslo na vymazání pekáče.

  2. Do máslem vymazaného pekáče vyskládat polovinu množství brambor, osolit a opepřit, posypat strouhaným celerem, jablkem a nakonec Nivou, opět poklást plátky brambor, opět osolit a opepřit, posypat sušeným tymiánem, zalít smetanou a péct na 180 stupňů asi 45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte