Přílohový čočkový salát ala Eoliana

Jídelní plán

Přílohový čočkový salát ala Eoliana

Salát Eoliana pochází z Eolských ostrovů u Sicílie a vychází z typických středomořských chutí. Základem jsou šťavnatá rajčata, ančovičky, kapary a červená cibule, vše dochucené citronovou šťávou, olivovým olejem, pepřem a solí. Tento jednoduchý, ale výrazný salát je nejen skvělou přílohou. Užít si ho můžete jen tak, jak je, třeba i s trochou balkánského sýra nebo jogurtovým dipem.

Postup přípravy

  1. Červenou cibuli pokrájejte na tenké proužky, promíchejte s kapary, citrónovou šťávou a na kousky nakrájenými ančovičkami. Nasekejte petrželku na hrubší kusy. Rajčata nakrájejte na menší kousky. Vše vložte do velké mísy. Přidejte vařenou nebo propláchnutou sterilovanou čočku. Salátu dodá sytost a zajímavou texturu. Zakápněte olivovým olejem. Promíchejte, dochuťte černým pepřem, solí, případně i dokyselte další citronovou šťávou.

    Salát jemně promíchejte, aby se všechny chutě spojily, a nechte chvíli vychladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte