
K omáčkám nebo místo těstovin.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Vejce s moukou a solí ručně smícháme v misce. Nepoužíváme šlehač nebo robota. Mouku přidáváme postupně a hlídáme konzistenci. Měla by být taková, aby těsto neteklo, ale nesmí být ani moc hustá, aby halušky nebyly tvrdé. Vyžaduje to trochu cviku. Přesné množství mouky záleží na velikosti vajec.
-
Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, když všechny vyplavou na povrch.
Makronutrienty
51%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 823 kJ | 621 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 149 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,9 g
0,323 g |
15 g
0,244 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,99 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,33 g
2,36 g |
5,53 g
1,78 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 9,17 g |
Sůl | 0,913 g | 0,689 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů