K omáčkám nebo místo těstovin.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Vejce s moukou a solí ručně smícháme v misce. Nepoužíváme šlehač nebo robota. Mouku přidáváme postupně a hlídáme konzistenci. Měla by být taková, aby těsto neteklo, ale nesmí být ani moc hustá, aby halušky nebyly tvrdé. Vyžaduje to trochu cviku. Přesné množství mouky záleží na velikosti vajec.
-
Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, když všechny vyplavou na povrch.
Makronutrienty
62%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 943 kJ | 877 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,9 g
0,299 g |
27,8 g
0,278 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,99 SVJ | 2,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,23 g
1,97 g |
5,79 g
1,83 g |
Bílkoviny | 12 g | 11,1 g |
Sůl | 0,743 g | 0,691 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů