Přílohová kapusta
Servírujeme jako přílohu k masu. Dobrá je i bez masa s bramborovou kaší.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta hlávková | 600 g |
máslo čerstvé | 5 g |
cibule | 50 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na drobno a česnek nastrouháme. Cibuli a česnek dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou (jen 3 –4 lžíce) a necháme povařovat. Mezi tím si připravíme kapustu.
-
Z kapusty odstraníme velké zelené listy a vyřízneme košťál. Nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme. Podle potřeby po lžících přidáváme během vaření vodu, aby se kapusta nepřichytila ke dnu. Po celou dobu tepelné úpravy mícháme, aby se kapusta dělala rovnoměrně. Podle potřeby přidáváme po lžících vodu.
-
Mícháme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne. Neměla by se dělat dlouho, aby neztratila barvu a zůstala svěží. Nakonec do kapusty vmícháme malou lžičku másla pro zjemnění.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů