Přílohová kapusta

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Servírujeme jako přílohu k masu. Dobrá je i bez masa s bramborovou kaší.

Přílohová kapusta

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kapusta hlávková 600 g
máslo čerstvé 5 g
cibule 50 g
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek nastrouháme. Cibuli a česnek dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou (jen 3 –4 lžíce) a necháme povařovat. Mezi tím si připravíme kapustu.

  2. Z kapusty odstraníme velké zelené listy a vyřízneme košťál. Nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme. Podle potřeby po lžících přidáváme během vaření vodu, aby se kapusta nepřichytila ke dnu. Po celou dobu tepelné úpravy mícháme, aby se kapusta dělala rovnoměrně. Podle potřeby přidáváme po lžících vodu.

  3. Mícháme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne. Neměla by se dělat dlouho, aby neztratila barvu a zůstala svěží. Nakonec do kapusty vmícháme malou lžičku másla pro zjemnění.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů