Slané lowcarb pohoštění k pivu či vínu, děkujeme Zuzce Šebíkové za krásný recept :)
- 35m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
Výhoda oštěpu je ta že se krásné rozpustí přesně jako mozzarella... 150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
6 lžic |
6 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Sýr rozpustit v mikrovlnce, poté rozmixujeme s vejcem a přidám do suché směsi a udělám těsto. Podle toho jak se nám s testem pracuje přidáme ještě mandlovou mouku.
Uděláme preclíky nebo tyčky a pečeme zhruba na 180°cca-30 min podle trouby nebo spíše do zlatova kdo jak má rád - já nechávám déle, mám raději ty křupavější a propečenější.
Makronutrienty
9%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 552 kJ | 277 kJ |
Kalorická hodnota | 371 kcal | 66,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,01 g
1,23 g |
0,895 g
0,219 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,501 SVJ | 0,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,5 g
11,6 g |
5,27 g
2,07 g |
Bílkoviny | 23,1 g | 4,13 g |
Sůl | 2,71 g | 0,484 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů