Výtečné lowcarb pečivo kpomazánce, jako pohoštění k vínu nebo na cesty ke svačině.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept!
- 40m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
3 kusy |
3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g |
15 g |
nemusí být 1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
3 g |
3 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Tvrdé sýry jsem nastrouhal, přidal Palouček a nechal v mikrovlnné troubě rozpustit. Na sýry nasypal suché potraviny, které jsem předtím dobře promíchal a nakonec vejce. Vypracoval těsto, konzistencí připomíná trochu odpalované. Nesmí být mokré, pokud ano, přidá se trochu mandlové mouky.
-
Těsto jsem rozdělil na 10 částí, cca 75 g jedna. Vyválel váleček, otočil okolo prstu a vytvaroval kolečko v dlani. Ruce jsem si lehce vlhčil vodou, lépe se s těstem pracuje. Na plechu jsem pomazal žloutkem a posypal kmínem a solí. Pekl jsem na 200 °C 20 minut bez větráku a poté dalších 15 minut s větrákem také na 200 °C. Super pečivo!
Makronutrienty
13%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 415 kJ | 1 084 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,84 g
2,21 g |
5,24 g
1,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,684 SVJ | 0,524 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,5 g
8,64 g |
20,3 g
6,62 g |
Bílkoviny | 19,2 g | 14,7 g |
Sůl | 2,46 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů