Pražma připravená tímto způsobem je mimořádně chutná. :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pražma | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
prolisovaný 1 stroužek |
1 stroužek |
čerstvá 3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Rybu jsem opláchla a důkladně osušila. Na obou stranách jsem udělala v kůži zářezy. Ploutvičky neodřezávejte, je to delikatesa. Potom jsem si připravila marinádu. Pražmu jsem vydatně osolila, trochu opepřila a z obou stran jsem do ní vetřela marinádu tak, aby se dostala i do zářezů. Trochu marinády jsem dala i do břicha. Nechala jsem marinovat jednu hodinu. Potom jsem rybu usmažila z obou stran na pánvi na přepuštěném másle.
-
Růžičkovou kapustu jsem orestovala na másle a trochu osolila.
Makronutrienty
4%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 772 kJ | 675 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,29 g
0,012 g |
1,13 g
0,011 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,129 SVJ | 0,113 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
4,95 g |
11,2 g
4,33 g |
Bílkoviny | 15,6 g | 13,6 g |
Sůl | 1,63 g | 1,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů