Otevřela jsem lednici a prohlédla její obsah. Měla jsem v plánu kuřecí karbanátky. Ale včera měli žampiony portobello ve slevě, tak jsem neodolala a koupila plato - byli tam tři kusy. Přesnš pro nás tři.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
5 g |
5 g |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
2 stroužky |
2 stroužky |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Nejdříve ulomte žampionům nožičky. Dejte na pánvičku rozehřát máslo, nakrájejte nožičky a cibulku. Orestujte to na rozehřátém másle.
Do misky dejte kuřecí mleté maso, přidejte orestovanou cibulku a nožky ze žampionů., česnek, vejce a nastrouhaný sýr. Důkladně vše promícháme. Do pekáčku na pečící papír uděláme deset kusů karbanátků. Pečeme je při 150 stupních dvacet minut.
Připravíme si další pekáček, kam připravíme portobella.
Upečené karbanátky položíme na portobella. Vršek pokryjeme tenoučkými plátky nivy. Dáme zapéct na deset minut na 150 stupňů. Zapečené portobello jsem servírovala se salátem z ledového salátu, chcerry rajčat a okurky. Salát dochutila jsem balsamikovým
Makronutrienty
8%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 502 kJ | 473 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 113 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,87 g
0,947 g |
1,76 g
0,891 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,187 SVJ | 0,176 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,38 g
2,4 g |
6 g
2,26 g |
Bílkoviny | 14,2 g | 13,4 g |
Sůl | 0,367 g | 0,346 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů