Portobello krůtí burger

Adéla Kábelová

Portobello krůtí burger

Portobello je houba, kterou lze připravit na řadu různých způsobů. Jedním z nich je třeba takovýto burger, který lze zařadit do nízkosacharidového i ketogenního jídelníčku.

Postup přípravy

  1. Portobello kloboučky omyjeme a zbavíme nožičky. Z krůtího masa uplácáme bochánek a dáme spolu s portobello kloboučky na grill nebo na pánvičku (můžeme použít trochu oleje nebo ghí). Libovolně můžeme maso i portobello ochutit solí, pepřem, případně i jiným kořením. Když je maso hotové, dáme na něj na chvíli rozehřát jeden nebo i dva plátky sýru. Mezitím si připravíme pár lístků salátu, na plátky nakrájíme rajče a okurku. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Majonézu dáme do mističky a ochutíme solí, pepřem, cirónovou šťávou, petrželkou a prolisovaným česnekem.

    Když máme vše hotovo, potřeme oba kloboučky hub z vnitřní strany trochou majonézy a vrstvíme nejprve salát, okurku, rajče, cibuli a maso se sýrem. Přiklopíme druhým kloboučkem a máme hotovo.

    Portobello burger můžeme doplnit třeba kedlubnovými nebo celerovými hranolky nebo i salátkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte