Pórkový krém s kuřecím masem
Polévka sytá, výborná a lowcarb! Dobrou chuť 😍 a pokud se vám recept líbí najdete mě i zde: https://www.instagram.com/p/CpkJX54Lco6/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet | 500 g |
mrkev | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
celer | 0,3 kusu |
nové koření | 3 kuličky |
pepř černý celý | 3 kuličky |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
pórek | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na másle opečeme skelet a zeleninu, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme.
-
Pórek si nakrájíme, orestujeme v hrnci na másle, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme doměkka. Přihodíme zeleninu z vývaru a vše rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Obereme maso ze skeletu, opražíme ho na pánvi a přidáme do polévky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů