Polévka sytá, výborná a lowcarb!
Dobrou chuť 😍 a pokud se vám recept líbí najdete mě i zde:
https://www.instagram.com/p/CpkJX54Lco6/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vývar | |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
3 kuličky |
3 kuličky |
3 kuličky |
3 kuličky |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na másle opečeme skelet a zeleninu, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme.
-
Pórek si nakrájíme, orestujeme v hrnci na másle, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme doměkka. Přihodíme zeleninu z vývaru a vše rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Obereme maso ze skeletu, opražíme ho na pánvi a přidáme do polévky.
Makronutrienty
24%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 578 kJ | 2 104 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 503 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,41 g
1,33 g |
19,7 g
4,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,541 SVJ | 1,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
18,9 g |
39,2 g
68,8 g |
Bílkoviny | 5,99 g | 21,8 g |
Sůl | 0,621 g | 2,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů