- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 snítka |
1 snítka |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji a lžičce másla orestujte jednu cibuli nakrájenou nahrubo a pórek nakrájený na půlkolečka.
Osolte to a opepřete a přidejte snítku tymiánu..
Přilijte sklenku bílého vína, nechte ho odvařit, vlijte drůbeží vývar a vařte do změknutí pórku.
-
Potom stáhněte z ohně, vsypte jemně nastrouhaný ementál a nechte ho rozpustit v polévce,
Na talíři ještě potom přidejte sýr a čerstvý pórek.
Makronutrienty
55%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 269 kJ | 991 kJ |
Kalorická hodnota | 64,4 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,87 g
0,79 g |
21,6 g
2,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,587 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,04 g
27,8 g |
7,51 g
102 g |
Bílkoviny | 2,85 g | 10,5 g |
Sůl | 0,916 g | 3,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů