Spojenie póru a fazule ako hlavných surovín pre krémovú polievku môže pre niekoho vyznieť trošku nezvyčajne, no postará sa o krásnu krémovitosť a vynikajúcu chuť :))
A cesnakový chips spolu s opečeným kelom a výraznou chuťou čierneho korenia zase o jesenný nádych :)
Kto by chcel polievku viac fit, môže z nej vynechať zemiak, vtedy odporúčam pridať trochu viac fazule, aby si zachovala tú super krémovitosť :)
Kto pozná moje recepty, tak je zvyknutý, že ja takýto druh polievok robím vždy v MioMate, tentokrát som ale spravila výnimku a varila som ju v klasickom hrnci. Píšem to tu pre priaznivcov MioMatu, ktorí ho tiež pri tomto recepte môžu použiť a možno si tak uľahčiť prácu :)
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
400 g |
400 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
kořenicí směs antonínovy bylinky 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,25 hlávky |
0,25 hlávky |
8 kusů |
8 kusů |
Postup přípravy
-
Pór spolu so zemiakom nakrájame nadrobno a dáme restovať na rozohriaty olivový olej.
Pridáme fazuľu, koreniny, soľ a zalejeme vodou.
Varíme približne 25 minút.
-
Po uvarení polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
Medzitým si pripravíme orestovaný kel spolu s cesnakovými chipsami.
-
Kel nakrájame na pásiky restujeme ho na oleji, dokiaľ nezmäkne a ľahko nezhnedne.
S cesnakom spravíme to isté.
Makronutrienty
56%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 434 kJ | 1 329 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 318 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
0,771 g |
35,3 g
2,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 3,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,43 g
20,6 g |
16,6 g
63 g |
Bílkoviny | 3,72 g | 11,4 g |
Sůl | 0,739 g | 2,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů