Pórková polévka s květákem

Jídelní plán

Výborná, výborná, výborná, hedvábná polévka......

Pórková polévka s květákem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 0,5 kusu
pórek 0,5 kusu
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
vývar z kostí domácí 500 ml
muškátový ořech mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
česnek 3 stroužky
vepřové sádlo 1 lžíce
ocet jablečný 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka ve vodě se lžící jablečného octa.

  2. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek podélně rozřízneme, omyjeme a pokrájíme a kousky.

  3. Česnek a pórek osmahneme na sádle, zalijeme vývarem. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a muškátový oříšek. Vaříme doměkka.

  4. Jakmile je všechna zelenina uvařená, přidáme uvařený květák k pórkové směsi a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Pokud chceme podávat jako slavnostní jídlo, zdobila bych kopečkem slané šlehačky a nasekanými oříšky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů