Pórková polévka s květákem
Výborná, výborná, výborná, hedvábná polévka......
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Oslava
- Polévky
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
pórek | 0,5 kusu |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
vývar z kostí domácí | 500 ml |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
česnek | 3 stroužky |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
ocet jablečný | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka ve vodě se lžící jablečného octa.
-
Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek podélně rozřízneme, omyjeme a pokrájíme a kousky.
-
Česnek a pórek osmahneme na sádle, zalijeme vývarem. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a muškátový oříšek. Vaříme doměkka.
-
Jakmile je všechna zelenina uvařená, přidáme uvařený květák k pórkové směsi a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Pokud chceme podávat jako slavnostní jídlo, zdobila bych kopečkem slané šlehačky a nasekanými oříšky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů