Pórková polévka s kuřetem

Jídelní plán

Lehká pórková polévka s kuřetem.

Pórková polévka s kuřetem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 150 g
pórek 400 g
voda 500 ml
olivový olej 1 lžička
smetana na vaření 150 g
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Pórek překrojíme po délce a pořádně vymyjeme. Překrájíme na šířku na tenké nudličky. Maso rozkrájíme na malé kostičky nebo nudličky. V nádobě se silným dnem orestujeme na oleji kuřecí maso. Dáme na stranu. Do hrnce dáme pokrájený pórek, koření i sůl a společně zarestujeme. Poté přidáme vodu a pod pokličkou necháme pomalu táhnout. Pórek (nebo jeho část) potom můžeme rozmixovat - polévka se zahustí. Do polévky potom vrátíme prohřát maso. Nakonec přidáme smetanu na vaření, můžeme zdobit čerstvou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů