Pórková polévka s kuřetem
Lehká pórková polévka s kuřetem.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 150 g |
pórek | 400 g |
voda | 500 ml |
olivový olej | 1 lžička |
smetana na vaření | 150 g |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Pórek překrojíme po délce a pořádně vymyjeme. Překrájíme na šířku na tenké nudličky. Maso rozkrájíme na malé kostičky nebo nudličky. V nádobě se silným dnem orestujeme na oleji kuřecí maso. Dáme na stranu. Do hrnce dáme pokrájený pórek, koření i sůl a společně zarestujeme. Poté přidáme vodu a pod pokličkou necháme pomalu táhnout. Pórek (nebo jeho část) potom můžeme rozmixovat - polévka se zahustí. Do polévky potom vrátíme prohřát maso. Nakonec přidáme smetanu na vaření, můžeme zdobit čerstvou petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů