Lehká pórková polévka s kuřetem.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
400 g |
400 g |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Pórek překrojíme po délce a pořádně vymyjeme. Překrájíme na šířku na tenké nudličky.
Maso rozkrájíme na malé kostičky nebo nudličky.
V nádobě se silným dnem orestujeme na oleji kuřecí maso. Dáme na stranu.
Do hrnce dáme pokrájený pórek, koření i sůl a společně zarestujeme. Poté přidáme vodu a pod pokličkou necháme pomalu táhnout. Pórek (nebo jeho část) potom můžeme rozmixovat - polévka se zahustí. Do polévky potom vrátíme prohřát maso. Nakonec přidáme smetanu na vaření, můžeme zdobit čerstvou petrželkou.
Makronutrienty
31%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 196 kJ | 1 182 kJ |
Kalorická hodnota | 46,8 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,79 g
0,863 g |
16,8 g
5,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,279 SVJ | 1,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,34 g
20,3 g |
14,2 g
122 g |
Bílkoviny | 3,91 g | 23,6 g |
Sůl | 0,35 g | 2,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů