Pórková polévka s kešu ořechy a vejcem
Polévky jsou grunt. A ty krémové obzvlášť. Tahle je navíc voňavá , lahodná a krásně zasytí.
- 40m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
pórek | 200 g |
sádlo | 10 g |
voda | 250 ml |
ořechy kešu | 30 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
Postup přípravy
-
Kešu ořechy namočíme do vody minimálně na 30 minut a přidáme k nim špetku soli. Vodu před použitím vylijeme a kešu propláchneme. Na sádle orestujeme nakrájený pórek, zalijeme vodou, vaříme do změknutí. Poté směs přesuneme do mixéru a spolu s kešu ořechy rozmixujeme do hladka. Osolíme a opepříme dle chuti. Do hotové polévky vložíme vajíčko - můžete si vybrat jestli vařené nebo zastřené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů