Polévky jsou grunt. A ty krémové obzvlášť. Tahle je navíc voňavá , lahodná a krásně zasytí.
- 40m
- 1 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Kešu ořechy namočíme do vody minimálně na 30 minut a přidáme k nim špetku soli. Vodu před použitím vylijeme a kešu propláchneme.
Na sádle orestujeme nakrájený pórek, zalijeme vodou, vaříme do změknutí. Poté směs přesuneme do mixéru a spolu s kešu ořechy rozmixujeme do hladka. Osolíme a opepříme dle chuti.
Do hotové polévky vložíme vajíčko - můžete si vybrat jestli vařené nebo zastřené.
Makronutrienty
33%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 309 kJ | 1 686 kJ |
Kalorická hodnota | 73,9 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
0,631 g |
23,1 g
3,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 2,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,33 g
22,4 g |
29 g
122 g |
Bílkoviny | 3,08 g | 16,8 g |
Sůl | 0,094 g | 0,511 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů