Pórková polévka

Věrka

Pórková polévka

Obyčejná u nás velmi oblíbená polévka.

Postup přípravy

  1. Z pórků jsem odstranila ošklivé listy, pak jsem je rozkrojila v místě rozdělení vrchního listu a bílou část podél. Všechny poloviny pórků jsem pod tekoucí vodou vyprala a vodu vytřepala.

    Všechny části pórku jsem nakrájela na proužky.

  2. V kastrolu jsem rozehřála máslo a na něm pomalu opékala pórek, přidala jsem i růžičky květáku rozkrojené na menší části.

    Až pórek zesklovatěl, vše jsem podlila mlékem a vodou, osolila a vařila patnáct minut.

  3. Po změknutí květáku jsem rozmixovala ponorným mixerem celý obsah kastrolu, dosolila a opepřila, ochutila čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.

  4. Na závěr můžete a nemusíte přidat smetanu nebo žervé do již hotové polévky.

    Dnes byla pórková s květákem, ale často používám místo květáku cuketu, v tom případě stačí zeleninu vařit pouze deset minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte