- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžička |
1 lžička |
75 g |
75 g |
130 g |
130 g |
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
280 g |
280 g |
Postup přípravy
-
Mrkev a celer nakrájíme na drobno a orestujeme na ghí. Pórek nakrájeme na kolečka a polovinu dáme do hrnce k mrkni a celeru a ještě orestujeme. Zalijeme 1,5 l vody, osolíme a dáme libeček, povaříme a rozmixujeme. Přidáme zbytek pórku na kolečka a povaříme.
Do talíře dáme mozzarellu a zalijeme horkou polévkou. Mozzarella se krásné rozpustí :)
Makronutrienty
22%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 630 kJ | 1 097 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,76 g
1,43 g |
10 g
2,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,576 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,91 g
22,1 g |
17,3 g
38,6 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 17,5 g |
Sůl | 0,893 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů