POMERANČOVÉ ŘEZY
"Mohl bych kousek ochutnat už teď?", ptal se Kuba mlsně ještě před obědem a fakt nevím, jestli si doopravdy myslel, že mu to dovolím. :D Ale už půl hodinky po obědě si to namířil s kudlou do kuchyně a hodlal si "ufiknout" asi tak půl akru na ochutnání, tak jsem ho musela malinko přibrzdit...
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 10 kusů |
cukr moučka | 160 g |
pšeničná mouka hrubá | 260 g |
sůl | 1 špetka |
džus | 1 litr |
puding s příchutí vanilky, prášek | 3 kusy |
šlehačka v prášku | 50 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 300 ml |
zakysaná smetana | 180 g |
Postup přípravy
-
Žloutky vyšlehat vždy s polovinou cukru z jedné dávky (tj.40g) do husté pěny, bílky ušlehat dotuha se špetkou soli a druhou polovinou cukru (opět 40g). Do žloutkové směsi vmíchat mouku a sníh z bílků, natřít na plech s pečícím papírem (já dala na plech o rozměrech 39x26cm) a péct cca 15 minut na 200 stupňů. Mírně vychladlé překlopit na tác a stáhnout papír. Takto upéct i druhý korpus a nechat vychladnout.
-
Poté jeden korpus usadíme do plechu s vyšším okrajem (mám stejný rozměr nízkého plechu i toho s vyšším okrajem, což je výhoda), polijeme teplým želé, zaklopíme druhým korpusem, zatížíme a necháme zcela vychladnout. Pak potřeme ušlehanou šlehačkou (já používám instantní) a posypeme strouhanou čokoládou nebo Grankem. Hotový moučník necháme do druhého dne v lednici proležet.
-
Želé: 1l 100% pomerančového džusu, 3 sáčky vanilkového pudinku. Uvařit hustý pudink.
-
Šlehačka: použila jsem 4 sáčky instantní šlehačky, 300ml hodně vychlazeného mléka a 1 vychlazenou zakysanou smetanu (180g). Vše jen vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů