POMERANČOVÉ ŘEZY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

POMERANČOVÉ ŘEZY

"Mohl bych kousek ochutnat už teď?", ptal se Kuba mlsně ještě před obědem a fakt nevím, jestli si doopravdy myslel, že mu to dovolím. :D

Ale už půl hodinky po obědě si to namířil s kudlou do kuchyně a hodlal si "ufiknout" asi tak půl akru na ochutnání, tak jsem ho musela malinko přibrzdit...

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehat vždy s polovinou cukru z jedné dávky (tj.40g) do husté pěny, bílky ušlehat dotuha se špetkou soli a druhou polovinou cukru (opět 40g). Do žloutkové směsi vmíchat mouku a sníh z bílků, natřít na plech s pečícím papírem (já dala na plech o rozměrech 39x26cm) a péct cca 15 minut na 200 stupňů. Mírně vychladlé překlopit na tác a stáhnout papír. Takto upéct i druhý korpus a nechat vychladnout.

  2. Poté jeden korpus usadíme do plechu s vyšším okrajem (mám stejný rozměr nízkého plechu i toho s vyšším okrajem, což je výhoda), polijeme teplým želé, zaklopíme druhým korpusem, zatížíme a necháme zcela vychladnout. Pak potřeme ušlehanou šlehačkou (já používám instantní) a posypeme strouhanou čokoládou nebo Grankem.

    Hotový moučník necháme do druhého dne v lednici proležet.

  3. Želé: 1l 100% pomerančového džusu, 3 sáčky vanilkového pudinku. Uvařit hustý pudink.

  4. Šlehačka: použila jsem 4 sáčky instantní šlehačky, 300ml hodně vychlazeného mléka a 1 vychlazenou zakysanou smetanu (180g). Vše jen vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte