POMERANČOVÁ KOLEČKA - Low carb cukroví
Voňavá pomerančová linecká kolečka jsou pro mne snad to nejlepší low carb a keto cukroví. Recept je od cukrářky, přitom ale docela snadný. Určitě zkuste a nebudete litovat:) UPOZORNĚNÍ! Jedna ze surovin obsahuje alkohol (rum, tequila). Pro přípravu nealkoholické varianty nahraďte požadovaným aroma. @veseleavokado.cz
- 2h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 70 g |
mandlová mouka | 160 g |
mandlová mouka odtučněná | 30 g |
mouka z kešu ořechů | 40 g |
vajíčka | 1 kus |
guma xantanová | 0,5 lžičky |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
citrónová kůra | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 70 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 30 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 70 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
pomerančová kůra | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny mouky prosejeme do mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme. Těsto zabalíme a necháme odležet v chladu do druhého dne.
-
Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Těsto propracujeme a vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na 2 mm plát. Vykrajujeme kolečka a klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme přibližně 7 minut dozlatova. Necháme úplně vychladnout.
-
Připravíme krém smícháním ingrediencí. Slepujeme vždy dvě kolečka k sobě. Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a pomerančovou kůrou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů