Pomazánka ze skyru a tresčích jater
Rychlá, dobrá a zdravá pomazánka z tresčích jater. Hotovo je za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
skyr, přírodní | 250 g |
tresčí játra v oleji | 115 g |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
petrželka, petrželová nať | 1 snítka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku a petrželku nasekáme najemno. Vše smícháme a vyšleháme dohladka. Výhodou skyru je, že neobsahuje prakticky žádný tuk a olej z jater tak můžete přimíchat do pomazánky. Dělejte to ale postupně, ať to nepřeženete a pomazánka není mastná. Dochucujeme pepřem, solí a citronovou šťávou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů