Pomazánka z pečeného vepřového masa
V chladu pomazánka vydrží až několik dnů. Nebo ji můžete ještě teplou rozdělit do skleniček s rovnými hrdly a zavařit ji, v lednici by pak měla vydržet několik týdnů. Já zavařuju téměř dotažené skleničky v troubě rozehřáté na 120 °C, nejprve 15 minut, nechám vychladnout a uložím do chladničky do druhého dne, pak zavařuju ještě 30 minut, pevně dotáhnu a po vychladnutí skladuju v lednici.
- 4h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Pomazánky
- Primal
- Silvestr
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 250 g |
vepřová krkovice bez kosti | 250 g |
cibule | 1 kus |
česnek | 5 stroužků |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájené na kostky vložte do pekáčku, osolte a přidejte na hrubší kousky pokrájenou cibuli a stroužky česneku. Podlijte vodou a odkryté pečte při 150 °C přibližně 4 hodiny. Podle potřeby kousky masa otáčejte a případně, pokud se voda vypekla, trochu jí přidejte. Cílem je získat co nejvíc vypečeného tuku a co nejméně šťávy, ale maso nevysušit.
-
Upečené maso nechejte trochu zchladnout a pak včetně cibule, česneku a výpeku rozmixujte na hrubší či jemnější paštiku. Pokud se z masa vypeklo málo tuku, přidejte rozehřáté sádlo.
-
Pomazánku uložte do chladničky, zpevní se a půjde mazat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů