Pomazánka z pečeného vepřového masa

Kateřina Gallinová

Pomazánka z pečeného vepřového masa

V chladu pomazánka vydrží až několik dnů. Nebo ji můžete ještě teplou rozdělit do skleniček s rovnými hrdly a zavařit ji, v lednici by pak měla vydržet několik týdnů. Já zavařuju téměř dotažené skleničky v troubě rozehřáté na 120 °C, nejprve 15 minut, nechám vychladnout a uložím do chladničky do druhého dne, pak zavařuju ještě 30 minut, pevně dotáhnu a po vychladnutí skladuju v lednici.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájené na kostky vložte do pekáčku, osolte a přidejte na hrubší kousky pokrájenou cibuli a stroužky česneku. Podlijte vodou a odkryté pečte při 150 °C přibližně 4 hodiny. Podle potřeby kousky masa otáčejte a případně, pokud se voda vypekla, trochu jí přidejte. Cílem je získat co nejvíc vypečeného tuku a co nejméně šťávy, ale maso nevysušit.

  2. Upečené maso nechejte trochu zchladnout a pak včetně cibule, česneku a výpeku rozmixujte na hrubší či jemnější paštiku. Pokud se z masa vypeklo málo tuku, přidejte rozehřáté sádlo.

  3. Pomazánku uložte do chladničky, zpevní se a půjde mazat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte