Pomazánka z pečeného česneku

Food by Heart

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pomazánka z pečeného česneku

Základem je samozřejmě česnek, ale tento pečený má uplně jinou chut' a vůňi a není tak ostrý.

Postup přípravy

  1. 2 palice česneku rozřízneme na půl, položíme na alobal, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca na 50-60minut. Po té česnek rozbalíme, necháme chvíli vychladnout.

    Vyloupeme stroužky ze slupky a na prkýnku posekáme na malé kousky.

    V míse si vyšleháme 200g čerstvého sýra s 50g smetanového sýra se solí, pepřem a tymiánem. Přidáme posekaný česnek, rozmícháme a ještě dochutíme 1PL majonézy.

    Pomazánku necháme vychladit.

    Podáváme buď s LC větrníčky nebo třeba namažeme na LC pečivo či plátky salátové okurky:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte