Skvělá nízkosacharidová (low carb) masová pomazánka, mňam:)
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Bůček | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Ještě | |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Bůčk si osolíme, přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a upečeme doměkka. Necháme vystydnout.
-
Na masovém strojku vše pomlet, včetně zeleniny s výpekem, možno přidat syrovou cibuli a česnek, pořádně promíchat, dochutit, papat:).
Makronutrienty
13%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 806 kJ | 1 588 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 380 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,69 g
1,74 g |
7,27 g
3,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,369 SVJ | 0,727 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
4,03 g |
33,2 g
7,93 g |
Bílkoviny | 7,46 g | 14,7 g |
Sůl | 1,16 g | 2,28 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů