Pomazánka z červené řepy
Zdravá vydatná pomazánka, k večeři či snídani.
- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa, předvařená | 100 g |
jablka | 0,5 kusu |
lučina | 100 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžičky |
ovesné vločky jemné | 1 lžíce |
křen selský, kořen | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Řepu a jablko nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme šťávu. Pak přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů