Pomazánka květáková

Fajne Jidlo

Květák připravit můžete různě - dá se jíst syrový, vařený či pečený. Tato košťálová zelenina je navíc velmi zdravá. Vyzkoušejte tuto velmi chutnou pomazánku.

Pomazánka květáková

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
květák 170 g
vajíčka 1 kus
hořčice plnotučná 5 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Uvaříme květák a vajíčko uvaříme na tvrdo. Počkáme až květák i vajíčko ochladnou a vše rozmixujeme. Přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem. Květák neobsahuje téměř žádný tuk a je bohatý na vitamín C a draslík.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů