Pomazánka květáková
Květák připravit můžete různě - dá se jíst syrový, vařený či pečený. Tato košťálová zelenina je navíc velmi zdravá. Vyzkoušejte tuto velmi chutnou pomazánku.
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 170 g |
vajíčka | 1 kus |
hořčice plnotučná | 5 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Uvaříme květák a vajíčko uvaříme na tvrdo. Počkáme až květák i vajíčko ochladnou a vše rozmixujeme. Přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem. Květák neobsahuje téměř žádný tuk a je bohatý na vitamín C a draslík.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů