Pomalu vařená vepřová krkovice

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pomalu vařená vepřová krkovice

Postup přípravy

  1. Vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou a rybí omáčku, rajčatovou pastu a máslo, promícháme a přivedeme k varu.

  2. Maso nakrájíme na větší kusy, které osolíme, opepříme a vložíme do hrnce s vývarem. Stáhneme plamen na nízkou teplotu, aby se omáčka táhla.

  3. Do hrnce dále přidáme utřený česnek, zázvor, tymián, zakryjeme pokličkou a necháme vařit 5-6h.

  4. Když je maso uvařené, vyndáme maso z hrnce a dáme stranou. K omáčce přidáme Xantalovou gumu a projedeme tyčovým mixérem nebo vložíme do mixéru na smoothie a umixujeme v hladkou omáčku.

    Maso natrháme dvěma vidličkami na proužky a podáváme přelité omáčkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte