Pomalu pečené trhané maso - LC

Kristýna

Pomalu pečené trhané maso - LC

Naprosto vynikající a jednoduché na přípravu je trhané maso například z krkovice. Potrebujete JEN trpělivost, neboť správná příprava vyžaduje několik hodin.

Postup přípravy

  1. Celý kus masa řádně nasolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso vložíme do pekáče, vyloženým větším množstvím cibule, přiklopíme a necháme 24 hodin v lednici.

  2. Po 24 hodinách vložíme do trouby a priklopené pečeme cca 5-6 hodin při teplotě 110-120°C. NEPODLÉVÁME!

  3. Hotové maso natrháme -jde to velmi snadno, neb maso se rozpadá skoro samo. Můžeme přidat oblíbenou omáčku a promíchat. Masem plníme tortily, položíme na chléb, nebo podáváme s jakýmkoli oblíbeným zeleninovým salátem. :-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte