Naprosto vynikající a jednoduché na přípravu je trhané maso například z krkovice. Potrebujete JEN trpělivost, neboť správná příprava vyžaduje několik hodin.
- 6h
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Celý kus masa řádně nasolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso vložíme do pekáče, vyloženým větším množstvím cibule, přiklopíme a necháme 24 hodin v lednici.
-
Po 24 hodinách vložíme do trouby a priklopené pečeme cca 5-6 hodin při teplotě 110-120°C. NEPODLÉVÁME!
-
Hotové maso natrháme -jde to velmi snadno, neb maso se rozpadá skoro samo. Můžeme přidat oblíbenou omáčku a promíchat. Masem plníme tortily, položíme na chléb, nebo podáváme s jakýmkoli oblíbeným zeleninovým salátem. :-)
Makronutrienty
7%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 918 kJ | 2 524 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 603 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,38 g
0,98 g |
6,54 g
2,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,238 SVJ | 0,654 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
5,38 g |
50,8 g
14,8 g |
Bílkoviny | 11,7 g | 32,1 g |
Sůl | 1,24 g | 3,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů