- 1h:30m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rolky | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Tenký plátek hovězího masa osolit a opepřit (možno potřít hořčicí), poklást po celé ploše slaninou, na kraj naskládat dlouhý list-nať čerstvé jarní cibulky, proužky celeru a mrkve a zabalit do masa.
-
Rolku převázat provázkem a dát zprudka zarestovat ze všech stran na sádle, aby se maso zatáhlo. Po té maso vyndat a na zbylém sádle osmažit hrst cibule do zlatova.
-
Do pekáčku vložit rolky, osmaženou cibulku a zbylou zeleninu-mrkev, celer, cibulku, přiklopit a péct pomalu v troubě do změknutí. Na posledních 15 minut maso otočit a dopéct bez pokličky na plný výkon trouby.
Makronutrienty
36%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 387 kJ | 2 957 kJ |
Kalorická hodnota | 92,6 kcal | 707 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,41 g
1,81 g |
48,9 g
13,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,641 SVJ | 4,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,65 g
1,89 g |
35,5 g
14,4 g |
Bílkoviny | 6,93 g | 52,9 g |
Sůl | 0,64 g | 4,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů