- 3h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme a podlijeme cca 1 dcl vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme poklicí.
Pečeme v troubě při teplotě 120 – 140 ºC cca 3 hodiny. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Během pečení není třeba podlévat. Při nízké teplotě se voda nevypeče.
-
Po hodině pečení maso otočíme, polijeme výpekem. Po další hodině znovu.
Po upečení krájíme na plátky a servírujeme s bramborem a jogurtovo-koprovým dipem a sterilovanou červenou řepou.
-
Tip
Jednoduchý ale chutný recept na hovězí maso. Maso je mimořádně měkké a šťavnaté.
Makronutrienty
1%
65%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 724 kJ | 1 475 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,286 g
0 g |
0,583 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,029 SVJ | 0,058 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
5,91 g |
21,2 g
12 g |
Bílkoviny | 19,6 g | 40 g |
Sůl | 2,01 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů