Pomalu pečená vepřová panenka

Lenny73

Delikatesní masíčko...příprava delší, ale občas si dopřejeme. Další dobroty naleznete zde: https://www.instagram.com/p/CbAI41FtETM/...

Pomalu pečená vepřová panenka

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
limetková šťáva 1 lžíce
kořenicí směs aglio peperoncini 1 lžíce
sůl 1 lžíce
pepř barevný celý 10 g

Postup přípravy

  1. Panenku odblaníme a obalíme v soli a pepři. Rozpálíme pánev s máslem a zprudka opečeme ze všech stran, pak vyjmeme z pánve, zakapeme limetkovou šťávou a obalíme v koření. Pak pečeme dvě hodiny na 70 stupňů v troubě. Pak zamotáme do alobalu a necháme vychladit do dalšího dne.

  2. Pozn. Posledně když jsem pekla byla růžovější, takže příště asi nechám méně. Ale jinak je krásně jemná a šťavnatá, jen není tak růžová.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů