Pomalu pečená vepřová panenka
Delikatesní masíčko...příprava delší, ale občas si dopřejeme. Další dobroty naleznete zde: https://www.instagram.com/p/CbAI41FtETM/...
- 2h:10m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Silvestr
- Velikonoce
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
limetková šťáva | 1 lžíce |
kořenicí směs aglio peperoncini | 1 lžíce |
sůl | 1 lžíce |
pepř barevný celý | 10 g |
Postup přípravy
-
Panenku odblaníme a obalíme v soli a pepři. Rozpálíme pánev s máslem a zprudka opečeme ze všech stran, pak vyjmeme z pánve, zakapeme limetkovou šťávou a obalíme v koření. Pak pečeme dvě hodiny na 70 stupňů v troubě. Pak zamotáme do alobalu a necháme vychladit do dalšího dne.
-
Pozn. Posledně když jsem pekla byla růžovější, takže příště asi nechám méně. Ale jinak je krásně jemná a šťavnatá, jen není tak růžová.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů