Delikatesní masíčko...příprava delší, ale občas si dopřejeme.
Další dobroty naleznete zde:
https://www.instagram.com/p/CbAI41FtETM/...
- 2h:10m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs aglio peperoncini 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
a tekutý kouř, pokud máte 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Panenku odblaníme a obalíme v soli a pepři. Rozpálíme pánev s máslem a zprudka opečeme ze všech stran, pak vyjmeme z pánve, zakapeme limetkovou šťávou a obalíme v koření. Pak pečeme dvě hodiny na 70 stupňů v troubě. Pak zamotáme do alobalu a necháme vychladit do dalšího dne.
-
Pozn. Posledně když jsem pekla byla růžovější, takže příště asi nechám méně. Ale jinak je krásně jemná a šťavnatá, jen není tak růžová.
Makronutrienty
4%
68%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 612 kJ | 1 138 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,03 g
0,155 g |
1,92 g
0,289 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,103 SVJ | 0,192 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,55 g
3,43 g |
14 g
6,37 g |
Bílkoviny | 18,4 g | 34,3 g |
Sůl | 3,3 g | 6,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů