Pomalu pečená povidla
Jsou výborná, rychleji hotová než na plotně. Můžeme stejným způsobem dělat i z hrušek, jablek...
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
švestky | 2 kg |
cukr krystal | 0,5 kg |
ovocný ocet | 2 lžíce |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.
-
Po této době je zasypeme cukrem a pečeme dalších 20 minut.
-
Přidáme ocet, rum a skořici, rozmixujeme do požadované konzistence. Pokud budou povidla řídká, dáme ještě chvíli péci.
-
Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů