Pomalu pečená povidla

Hela De

Jsou výborná, rychleji hotová než na plotně. Můžeme stejným způsobem dělat i z hrušek, jablek...

Pomalu pečená povidla

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
švestky 2 kg
cukr krystal 0,5 kg
ovocný ocet 2 lžíce
skořice mletá 0,5 lžičky
rum (originál tuzemský) 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.

  2. Po této době je zasypeme cukrem a pečeme dalších 20 minut.

  3. Přidáme ocet, rum a skořici, rozmixujeme do požadované konzistence. Pokud budou povidla řídká, dáme ještě chvíli péci.

  4. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů